Trainingsacteur

Regine Klein Schaarsberg is aan Triple A sims verbonden als trainings-acteur. Ze heeft een lange carrière als manager in de zorg en rondde in 2014 haar MBA-Bedrijfskunde af bij TSM. Door het meewerken aan een aantal management-games voor TSM leerde zij Raymond Koelen kennen. Op dit moment werkt Regine als praktijkmanager bij diverse huisartsenpraktijken in Almelo.

Bij triple A sims kan zij haar grote passie en hobby toneelspelen combineren met haar bedrijfskundige kennis en ervaring. Tijdens de simulaties vinden er diverse interventies plaats om mensen uit hun comfortzone te halen en hen bewust te maken van ingesleten gedragspatronen, hun valkuilen. Mensen kunnen tijdens een theoretische scholing mooie gewenste antwoorden geven en zichzelf doelen stellen, maar door een interventie schieten ze vaak terug in hun valkuilen.

“Het is een uitdaging om in de interventie-scene te reageren op de deelnemers vanuit je rol, maar vooral vanuit je gevoel. Wat doet het gedrag van de verschillende deelnemers met jou in je rol en wat betekent dit voor de situatie, voor de groep? Hierop geef je de deelnemers na afloop van de scene feedback, waarbij hen dus een spiegel voorgehouden wordt. Dit is een zeer effectieve manier van leren, zo heb ik zelf tijdens mijn studie ook mogen ervaren. Theorie vergeet je, maar het gevoel dat je in en na zo’n rollenspel krijgt, dat blijft je bij. Je wordt je bewust van je valkuilen.

De interventies kunnen zowel in een groepsverband als individueel plaatsvinden. Mensen krijgen de ruimte om lastige situaties, b.v. een slecht-nieuws gesprek een op een uit te proberen met een trainingsacteur of coach.

Daarnaast bieden de interventies ook ruimte voor een luchtiger toon, voor wat humor tijdens de simulatie. Mede daardoor kijken mensen ondanks de confrontatie met zichzelf meestal toch met plezier terug op de simulatie. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Regine Klein Schaarsberg
Trainingsacteur

TripleAsims

Hoge Bothofstraat 39, 7511 ZA Enschede
info@tripleasims.nl
(+31) 53 431 02 06