Over Triple A Simulations

Wij zijn gedreven in alles wat met (persoonlijk) leiderschap, management, talentontwikkeling en sociaal kapitaal te maken heeft.

Triple A is opgezet in 2017 door Youssef Zinad en Raymond Koelen, beiden entrepreneurs pur sang, maar met een ruime ervaring als medewerker in dienstbetrekking. Youssef en Raymond zijn ambitieus en analytisch ingesteld. Zij zagen wat er zoal mis kan gaan op de werkvloer. Vaak zijn dat fouten die met de juiste coaching en oefening makkelijk voorkomen (hadden) kunnen worden. Ze verdiepten zich met gedrevenheid in alles wat met (persoonlijk) leiderschap, management, talentontwikkeling en sociaal kapitaal te maken heeft. Daarin bouwden ze een grote theoretische expertise op.

Ondertussen zijn zij allebei echte ‘mensenmensen’ en zeer praktisch ingesteld. Al gauw zochten ze daarom contact met trainers uit de praktijk om hun educatieve softwareprogramma’s te kunnen koppelen aan simulaties met trainingsacteurs. Inmiddels werken er zestien coaches voor Triple A Sims. Ze zijn gepokt en gemazeld in trainingen voor nagenoeg elke organisatie – hoe complex ook. Van puur commercieel gericht tot 100% non-profit. De trainingen van Triple A kenmerken zich door een hoge mate van doelgerichtheid. Ze zijn altijd opgebouwd vanuit de organisatiedoelstellingen.

Voor Raymond en Youssef is de simulatie het gereedschap waarmee zij er telkens weer in slagen rendement te halen. ‘Bij een simulatie moet iedereen zich senang voelen. Als er niet gelachen kan worden, als er geen vertrouwen in de trainer en de groep is, haal je je doelen niet. Daarom besteden wij en onze coaches veel aandacht aan een goede sfeer en onderling vertrouwen in de groep,’ zegt Raymond Koelen. Youssef Zinad vult aan: ‘Veranderen is moeilijk, maar bijna altijd onontkoombaar voor een ambitieuze, lerende organisatie. Wij zien waar professionals zouden mogen, kunnen en willen veranderen. Ja, dat zijn de woorden: mogen, kunnen, willen. En wij kunnen die boodschap zo brengen dat mensen bereid zijn mee te gaan. De een sneller, de ander langzamer. Maar samen met de groep lukt het ons altijd.’

Youssef Zinad: ‘Vertrouwen geven betekent vertrouwen krijgen’

In 2015 stopte Youssef Zinad na vele jaren met zijn werk in de financiële wereld. Hij richtte zich op werken met mensen, met coaching. Youssef: ‘Ik houd ervan om me op te stellen als strategisch gesprekspartner. Bij de bank stelden ze niet de vraag achter de vraag. Dat mocht niet. Ze zijn er gericht op behoud, niet op groei. Dat is prima, maar het is niet waar ik me fijn bij voel. Waar ik goed in ben, is aandacht voor de klant. Doorvragen. Willen weten. Ik vond het prachtig als mensen trots over hun bedrijf vertelden. En nog steeds. Aandacht voor de mens is heel belangrijk. Klanten hebben steeds meer behoefte aan iemand die niet meteen wat wil: omzet scoren, orders afsluiten. Ik wilde en wil nog steeds weten waar iemand mee zit. De bank heeft mij hoe dan ook veel geleerd: breed kijken en denken bijvoorbeeld. Die vaardigheid zet ik graag in bij onze klanten.’

‘Het geheim van mijn samenwerking met Raymond Koelen? We zijn allebei gevoelsmensen, we sparren heel veel, we lopen elkaars gaten dicht. Allebei hebben we de mentaliteit van: hoe kan ik de ander helpen? Heel praktisch ook. We zijn op de ander gericht. Maar we durven ook nee te zeggen. We gaan voor duurzame relaties, we willen vertrouwen geven en dus  krijgen we het ook. Geld verdienen is nooit ons eerste doel. Het gevoel moet goed zijn.’

‘We hebben gekozen voor het model van Triple A Sims omdat we geloven in samenwerken. We hebben zestien coaches, heel divers, heel verschillend van expertise en karakter. Door die mensen bij elkaar te brengen, krijg je winst, meerwaarde door de synergie. Er zijn intervisiebijeenkomsten: gebruik maken van elkaars ervaring en deskundigheid, dat is wat wij willen. Maar de basis van onze club is absoluut wederzijds vertrouwen en openheid. We vinden ook dat je ideeën moet durven delen. Delen is vermenigvuldigen.’

Raymond Koelen: ‘Oog en oor voor iedereen in de groep‘

Is een innovatieve ondernemer met lef. Hij is een van de drie directeuren van Triple A Sims. Zijn kracht ligt in het verbinden en versterken. In een zakelijke omgeving met diversiteit, goede communicatie en inspiratie kan hij met passie werken en zijn steentje bijdragen. Het doel is de uitvinding die werkt, het prototype dat in productie gebracht kan worden. Ideeën zijn waardevol, maar alleen wanneer ze leiden tot activiteiten en resultaat.

Managen, leiden en sturen. Dat zijn de terreinen waar zijn kwaliteiten liggen. Oog voor detail is essentieel. Een omgeving van vertrouwen, elkaar het beste gunnen, intensief samenwerken en talenten in elkaar herkennen en stimuleren: dat is waar Raymond Koelen het beste tot zijn recht komt. Dan bereik je de mooiste, grootste en meest effectieve resultaten met veel minder geld. Daarvan is hij heilig overtuigd.

Raymond is een voorbeeld van een echte teamplayer en teamleider. Dit komt tot uiting in zijn brede scala aan sociale vaardigheden. Hem ontgaat niets binnen groepsdynamische processen. Hij heeft oog en oor voor iedereen in de groep.

The Coaches

TipleAsims

Hoge Bothofstraat 39, 7511 ZA Enschede
info@tripleasims.nl
(+31) 53 431 02 06